Otkrijte svoj tip kovrča i savjete za oblikovanje

Keune Hair Cosmetics
Keune Hair Cosmetics

Živimo u vremenu kada prihvaćamo prirodnu teksturu naše kose. To znači da svakodnevno ne ravnamo svoje kovrče peglom za kosu. Nosimo svoje kovrče s ponosom! Možemo vam pomoći da otkrijete kakav tip kovrča imate i koji su najbolji proizvodu za koristiti.

Kako nastaju različiti tipovi kovrča?

Kakve tipove kovrča imate ovisi o nekoliko faktora: vašoj DNK, obliku folikula dlake i o prirodnom padu kose. Prvo, genotip u vašoj DNK određuje kakvu vrstu kose imate. Osim toga, oblik folikula dlake utječe na oblik vaše kose. Kada su folikuli dlake ovalnog oblika, rezultat su kovrče. To je zato što se kosa mora izvući iz folikula dlake pod oštrijim kutom. Osobe s okruglijim folikulima dlake imaju ravnu kosu koja također ostaje spljoštena na glavi. Naposljetku, tipovi kovrča određeni su oblikom same kose. Dok su neki pramenovi kose valoviti jedni pored drugih, drugi pramenovi kose se omataju oko sebe. Dakle, vrlo je moguće da imate različite tipove kovrča.

Vodič za kovrče

Tip kovrče često se definira pomoću karte kovrča. Postoje četiri tipa kovrča koje označavamo brojevima od 1 do 4. Pri čemu je 1 najravnija, a 4 najkovrčavija. Unutar svake varijacije, još uvijek postoji razlika u tome koliko je kovrča čvrsta ili opuštena. To je označeno slovima.

Image of Keune Curl Type Chart
Pronađimo vaš tip kovrče

Iako karta kovrča pruža korisne naznake, razumijemo da određivanje vašeg točnog tipa kovrča može biti izazovno za mnoge. U sljedećem videu, naša ambasadorica Bianca Hulmann pružit će dodatne uvide i savjete kako olakšati taj proces i personalizirati ga dubljim uranjanjem u određivanje imate li valovitu, kovrčavu ili vrlo kovrčavu kosu. Pripremite se da prihvatite svoje predivne kovrče uz pomoć našeg stručnog vodstva!

Tip kovrče 2 - Valovita kosa

Tip kovrče 2 nije potpuno ravna niti potpuno kovrčava. Također je nazivamo valovitom kosom.

poster
Tip kovrče 2A

Tip kovrče 2A je najopušteniji val i obično ga karakterizira nekoliko laganih uvojaka u kosi. Imaju malo volumena i lako se mogu izravnati.

Tip kovrče 2B

Tip kovrče 2B više naginje obliku slova S kod kovrča, posebno na vrhovima kose. I dalje leži ravno na vlasištu.

Tip kovrče 2C

Tip kovrče 2C najviše se približava kovrčavoj kosi. Mnogi ljudi s tipom kovrče 2C imaju grubu valovitu kosu uz nekoliko dijelova kovrča.

Preporuka za njegu: Koristite naš lagani šampon za pranje vaše kovrčave kose bez utjecaja na prirodna ulja kose. Nastavite s regeneratorom ili maskom za kovrče za dodatnu hidrataciju. Završite s Leave-In Wavy kremom (2A-2C) za definiciju valova, smanjenje naelektriziranosti i lagano učvršćivanje.

Preporuka za oblikovanje: potražite proizvod namijenjen dodavanju teksture kako biste istaknuli valove. Razmislite o Style Salt Mousse i Style Salt Mist proizvodima.

Pogledajte korak-po-korak rutinu za valovitu kosu ovdje.

Tip kovrče 3 - Kovrčava kosa

Tip kovrče 3 varira od lagane kovrče do potpune kovrče i obično ima kombinaciju tekstura. U usporedbi s tipom kovrče 2, tip kovrče 3 ima više visine i volumena.

poster
Tip kovrče 3A

Tip kovrče 3A ima opušteni spiralni oblik slova S kojem često morate sami dodati volumen.

Tip kovrče 3B

Tip kovrče 3B također ima spiralni oblik slova S, ali više volumena od tipa kovrče 3A.

Tip kovrče 3C

Tip kovrče 3C su uske spiralne kovrče koje su blizu jedna drugoj.

Preporuka za njegu kose: Koristite naš lagani šampon za pranje vaše kovrčave kose bez utjecaja na prirodna ulja kose. Nastavite s regeneratorom ili maskom za dodatnu hidrataciju. Završite s Leave-In Curly kremom (3A-4A) za definiranje kovrča, smanjenje naelektriziranosti i lagano učvršćivanje.

Preporuka za oblikovanje: potražite proizvod posebno dizajniran za dodavanje definicije i hidratacije, poput Style Curl Cream.

Pogledajte korak-po-korak rutinu za kovrčavu kosu ovdje.

Tip kovrče 4 - Sitno spiralna kovrčava kosa

Tip kovrče 4 je najkovrčaviji tip kose koji se odlikuje velikim volumenom, ali je istovremeno krhak i suh. Tip kovrče 4 često se odnosi na afro kosu.

poster
Tip kovrče 4A

Tip kovrče 4A ima spiralni oblik slova S i vrlo je elastičan.

Tip kovrče 4B

Tip kovrče 4B ima oblik slova Z savijenog pod oštrim kutovima.

Tip kovrče 4C

Tip kovrče 4C sliči tipu kovrče 4B, ali formira uže kovrče što kosu čini ranjivijom.

Preporuka za njegu kose: Koristite naš lagani šampon za pranje vaše kovrčave kose bez utjecaja na prirodna ulja kose. Nastavite s regeneratorom ili maskom za kovrče za dodatnu hidrataciju. Završite s Leave-In Coily kremom (3A-4C) za definiranje kovrča, smanjenje naelektriziranosti i lagano učvršćivanje.

Preporuka za stiliziranje: Potražite proizvod koji pruža intenzivnu njegu kosi i čini grubu ili naelektriziranu kosu glatkom i podatnom, poput Lumi Coat Supreme Cream

Pogledajte korak-po-korak rutinu za vrlo kovrčavu kosu ovdje.

€NaN left for free shipping
Your cart is empty
Subtotal
€NaN
Excl. shipping costs