5 savjeta za najbolju njegu brade

collaborator:
Asset Joanne van Hoeflaken
Joanne van Hoeflaken

Global Education Manager

Media - Social Icon LinkedIN
Image of Instagram icon
Keune Hair Cosmetics
Keune Hair Cosmetics

Kako se brinete za bradu? Mnogi muškarci bradu uzimaju zdravo za gotovo. Ništa nije dalje od istine! Dobra njega brade vrlo je važna u trenutku kada želite imati lijepu bradu. Baš kao što se brinete za kosu i tjeme, vaša brada ima istu potrebu. Naši Keune stručnjaci za kosu reći će vam kako najbolje održavati bradu. Sljedećih 5 savjeta stvorit ćete najbolju njegu brade za svoju bradu.

1. Operite bradu šamponom

Lijepa brada počinje čistom kožom, baš kao i vaša kosa i tjeme. Savjet je oprati bradu šamponom 2-3 puta tjedno. U njezi brade možete koristiti običan šampon. Najdraži nam je 1922 J.M. Keune Essential šampon . Ovo je sve-u-jednom šampon koji možete koristiti za kosu, tijelo i bradu.

Photo of man washing his beard

2. Ne perite bradu prevrućom vodom

Kada perete bradu, važno je obratiti pažnju na temperaturu vode (usput se to odnosi i na pranje kose). Kad je voda prevruća, isušuje kožu i pogoršava kvalitetu vaše brade. Također uzrokuje brže otkidanje brade i osjećaj svrbeža. Kako biste pravilno održavali bradu, savjet je držati tuš oko 38 Celzijevih stupnjeva.

3. Koristite ulje za bradu

Morate imati u svojoj njezi brade dobro ulje za bradu. Osim što odlično miriše, ulje za bradu pruža i dodatnu njegu. Ulje za bradu sadrži hranjive tvari koje vašu bradu čine jačom. Također čini vašu bradu mekšom i sjajnijom. Spriječit će svrbež i iritaciju, a bradu ćete lakše oblikovati.

Ulje za bradu najbolje je nanijeti odmah nakon šamponiranja. Tada je kutkula dlake brade još otvorena i ulje lakše prodire. To će lijepo zapečatiti dlačice brade i zaštititi vašu bradu od vanjskih utjecaja.

Photo of beard care products

4. Češljajte bradu

Za održavanje brade dobro je redovito češljati bradu. Uobičajeno je da vam se dlake na bradi malo zapetljaju i stoji u pogrešnom smjeru. To može izazvati osjećaj bockanja i svrbeža. Češljajući bradu u smjeru u kojem idu folikuli dlake, uklanjate iritaciju. Za to upotrijebite fini češalj.

Photo of man combing his beard

5. Dodatni savjet za njegu brade od stručnjaka

Imate li punu bradu i želite dodati dodatnu snagu? Zatim možete koristiti balzam za bradu. Balzam za bradu lagani je regenerator i daje laganu čvrstoću s prirodnim završnim sjajem. To će vam omogućiti lakše oblikovanje brade.

About this collaborator

Asset Joanne van Hoeflaken
Joanne van Hoeflaken

Global Education Manager

At the helm of Keune's education program is Joanne. With the Education team, she trains and guides Keune hairstylists worldwide.

The international Education team knows all the ins and outs of cutting and coloring techniques, hair styling, and the latest hair trends.

€NaN left for free shipping
Your cart is empty
Subtotal
€NaN
Excl. shipping costs